Donatie van 4200euro aan Stichting Gijsje Eigenwijsje

9 juli 2020 - In zijn professionele loopbaan kwam sprinter Mathieu Hermans meermalen zegevierend over de streep, met in zijn kielzog een compleet wielerpeloton. Nu staat hij alleen aan de poort van vakantiepark Duc de Brabant in Diessen, het vakantiepark waar Stichting Gijsje Eigenwijsje een aantal woningen beheert. Namens Nh1816 Verzekeringen en vijf lokale assurantiekantoren mag hij €4.200,- in het vooruitzicht stellen aan de stichting.

In april zou Mathieu voor de vijfde keer op rij het peloton aanvoeren van zijn eigen klassieker: de Mathieu Hermans Kleppertocht. Een recreatieve wielertocht waarvan het inschrijfgeld en sponsorbijdragen bestemd zijn voor het goede doel Stichting Gijsje Eigenwijsje. Vorig jaar kon Mathieu een donatie aanbieden van € 10.000,-. Nh1816 Verzekeringen zou dit jaar voor de tweede keer hoofdsponsor zijn, samen met zes lokale financieel advieskantoren ‘op de route’: Floris' Hand (Dongen en Udenhout), Assurantie Adviescentrum Jack van Lier (Loon op Zand), 100% Verzekerd (Dongen), Assurantiekantoor L. Hooghiemstra (Bokhoven), Inveks Assurantiën (Den Bosch) en Theuns Assurantiën (Waspik).

Sinds maart zijn alle evenementen door de corona uitbraak van de kalender verdwenen. Dat geldt ook voor de Mathieu Hermans Kleppertocht 2020 en de vele andere evenementen die georganiseerd worden om geld op te halen voor goede doelen. Een behoorlijke aderlating voor veel stichtingen, die een deel van de begroting optrekken uit dergelijke inkomsten en voor wie de kosten gewoon doorgaan. Ook Stichting Gijsje Eigenwijsje is de dupe van deze periode. De sponsortoezegging van Nh1816 Verzekeringen en de zes lokale assurantiekantoren is verplaatst naar volgend jaar, waardoor de organisatie met zekerheid kan zeggen weer te zullen starten. Maar Stichting Gijsje Eigenwijsje mist de inkomsten van de toertocht van 2020.

Mathieu Hermans staat samen met Klepper voorzitter Pascal vandaag aan de poort van vakantiepark Duc in het Brabantse Diessen. Maar onder zijn arm heeft hij toch iets meegebracht. Namens Nh1816 en de vijf samenwerkende financieel adviseurs mag hij € 4.200,- overhandigen aan Nicole Baeten, ten behoeve van de Stichting. Een bedrag dat men goed kan gebruiken voor onderhoud van de vakantiewoningen en voor de belangeloze verhuur aan gezinnen. De behoefte aan een onbezorgde periode genieten is nu groter dan ooit en de voorkeur voor vakantie in eigen land is toegenomen. Met deze bijdrage kan de stichting meerdere gezinnen die welverdiende periode van rust bieden.

Stichting Gijsje Eigenwijsje beheert een aantal vakantiewoningen in de Kempense bossen en biedt deze belangeloos aan gezinnen aan met ernstig zieke kinderen. In 2012 werd Gijsje Eigenwijsje opgericht door de ouders van Gijs Baeten. Dat was in de laatste fase van zijn leven. Gijs leed aan een zeldzame vorm van hersenstamkanker. Het was zijn vurige wens dat kinderen die ernstig ziek waren net als hij konden genieten van een fijne tijd met hun ouders.

“De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus zwaar. Als coöperatieve verzekeraar wil Nh1816 de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. “Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”

Nieuws / gijsje