Luik-Bastenaken-Luik 1986

In november 2020 bestaat TC de Kleppers 40 jaar.

Rond de 20e van de komende maanden gaan we een stukje uit de afgelopen jaren terug halen met wat tekst en foto’s. Het is niet altijd terug te halen uit welk jaar de foto’s, krantenknipsels en tijdritregistraties zijn. Wel werden er in de jaren 1986 tot en met 2000 boekjes gemaakt waarin het wel en wee werd omschreven van de gemaakte training en tourtochten.

Vooral de ouderen onder ons, zullen de namen herkennen en zullen de verhalen prachtig vinden, zoals die toen werden opgetekend door de leden.
De teksten en foto’s zijn uit de privéverzameling van Hennie Beerens en Nico van Bladel.


Nieuws / tekst van boekje 1986


15e rit 18 mei 1986
"Hier slaap ik nachten niet van"

Deze dag zou het moeten gebeuren! We stonden weer voor de zware taak: LUIK - BASTENAKEN - LUIK.

's-Morgens om 3.00uur werden de fietsen ingeladen en nadat Mari van Os uitgebreid afscheid had genomen van zijn vrouw, vertrokken we richting Luik. De reis verliep zeer vlot. Om 5.10uur waren we er al. Daar 4 renners reeds een dag eerder waren vertrokken om de nummers op te halen, konden we vroeg vertrekken. Maar dat liep iets anders dan gedacht door een misverstand over de afgesproken plaats.
Doch om 7.15uur vertrokken we dan toch. Voor deze rit had zich ook een renner van Vermeer bij ons aangesloten. Maar die liet de kaars zo hard opbranden dat hij niet verder dan halverwege kwam.
Dan hadden we ook nog Nico en Guus in de ploeg. Ook hun kaarsen waren al snel bijna op. Een stukje hadden zo nog bewaard voor de laatste 20 km die zij dan ook fietsend aflegden. Ook zat Jos in de ploeg. Deze man had goed getraind. Dat moest ook wel daar hij zowel voor als achter in de ploeg moest zijn om iets over de renners te kunnen opschrijven.
Behalve over Harry de Jong want die zei namelijk zelf dat hij steeds voorin reed.
Dan was daar nog Willem Dryer. Deze man reed ook voortreffelijk op een paar misschakelingen na was het een compleet renner.
John Maas: deze man heeft van het jaar bewezen dat hij het kan ondanks zijn ziekte van vorig jaar. Hij hoorde bij deze rit zeker bij de besten!
Ook voor Kees was de rit moeilijk. Hij vertelde me dat hij gedurende de rit wel 36 keer wilde afstappen. Maar ook hij heeft zijn taak volbracht en met succes.
De enige renner met een lekkere band was Claud, de benjamin onder ons. Van hem werd niets anders verwacht dan een succesvolle rit en dat is ook weer bewezen.
Dan waren er nog twee eerstejaars renners bij: Frans en Peter. Ook zij voltooiden de rit met succes en Peter werd nog in de bloemen gezet door zijn lieve vriendin, die voor deze gelegenheid naar Luik was gekomen.
Alleen Frans moet nog leren dat er na een rechte weg een bocht komt. Maar verder reed ook hij uitstekend voor de 1e keer.
Ja, dan zijn er nog Piet en Wim Bink. Om over hen iets te kunnen schrijven ben je verplicht om voorin te rijden vandaar mij vele trainingsritten. Een paar apart! Zowel in de bergen als in de dalen. Als ze stijgen verliezen ze weinig snelheid, vandaar mijn compliment.

Dan wil ik ook namens alle renners een woord van dank uitspreken voor onze verzrorgers en leiders: Adriaan en Mari. Zij waren weer geweldig en voorzagen de renners op tijd van eten en drinken. Ook werden we regelmatig op de film en foto gezet door 'voor deze dag rustende' leden. Nu kan ik nog wel meer over deze rit schrijven maar dat wordt te eentonig, daarom leg ik nu mijn pen neer.

Luik Bastenaken Luik 1988
Luik-Bastenaken-Luik 1988

Nieuws / drunen 1985Drunen 1985

Nieuws / limburg 1985Limburg 1985