Kleppers 1992

Nieuws / 1992 klepzeikertje

't Klepzeikertje

Voorwoord
Dit is de eerste uitgave van 't Klepzeikertje. De bedoeling van dit kleine krantje is om eventuele meldingen binnen de Kleppers onder jullie aandacht te brengen. Waar moeten we dan zoal aan denken?
Bijvoorbeeld een aantal Kleppers heeft besloten om op een vrije zaterdag een toertocht te gaan rijden. In 't Klepzeikertje kan daarvan een mededeling worden afgedrukt, mits op tijd aan de redactie doorgegeven!


Het bestuur
Het bestuur laat weten dat de taakverdeling in het bestuur er alsvolgt uitziet:
René Roovers - voorzitter
Bert Beerens - secretaris
John Maas - penningmeester
Piet van Dongen - routeman
Kees Meijs - volgauto-regelaar


Frans Heykant
Frans is na de valpartij gelukkig weer hersteld en thuis uit het ziekenhuis, we hopen hem spoedig weer in ons midden te hebben op de zondagse ritten.


Een moeizame start op de zondagmorgen...
Het is miezerig weer, het regent een beetje. Het is halfzeven zondagmorgen. Om halfnegen vertrekken de Kleppers weer voor een zondagse rit over 90 kilometer.
Het was gisterenavond laat, zou het nog harder gaan regenen, dan heb ik tenminste een excuus om niet te gaan.
Half-acht, het gied, gelukkig ik draai me nog eens om in bed. Kwart voor acht, wat is het licht, ik snel naar het raam en kijk door een kier van het gordijn naar buiten, het zonnetje staat stralend aan de hemel, een heldere lucht, zomaar ineens dan toch maar gaan fietsen?
Ja natuurlijk, vlug de fietskleding aangetrokken, hond uitgelaten een boterham gegeten en op de fiets. Het is prachtig weer dat had ik omstreeks halfacht niet gedacht of was het halfzeven...
Bij Mari staan slechts enkele Kleppers, maar dat verandert snel, om halfnegen kunnen we dan toch met 23 Kleppers vertrekken. Het is weer een mooie tocht (van Piet natuurlijk) als ik was blijven liggen had ik dit niet meegemaakt maar ja zo is het iedere zondag steeds weer dat dilemma, ga ik wel of ga ik niet, het was ook steeds zo laat op die zaterdag ervoor.
Zouden alle Kleppers dit hebben?


Ervaringen van een toeschouwer bij LBL
Zo, zondagmorgen 5 uur de mannen zijn weg om de grote tocht te gaan maken, de dames slapen nog even uit. Omstreeks 12 uur de fietsen gepakt en van de camping op naar Remouchamps alwaar de mannen omstreeks 14.00uur zouden aankomen.
Om 14.00uur geinstalleerd aan de voet van de gevreesde 'La Redoute'. Fietsen in het gras, jassen op de grond en rustig afwachten wat er komen gaat.
De eerste fietsers (de snelle jongens) gaan ongestoord voorbij. Allerlei opmerkingen aan het adres van de dames, he, dames doorfietsen, niet langs de kant gaan liggen...
Eén man komt voorovergebogen voorbij fietsen, kijkt niet op of om; uit zijn mond tekenen wij de volgende woorden op: 'Mijn oma zei vraag toch voor je verjaardag een gitaar, maar nee hoor ik moest zo nodig een FIETS...'
15.15 daar komen de eerste Kleppers, nummer 1 Piet van Dongen, omstreeks 16.00uur daar komt ie aan..., een juist passerende fietser, dat heb ik net ook al gezegd.

L.B.L. "Nou de Redoute nog"
Slechts 1800meter hiervandaan, staan Nico en Adriaan. Ik draai onder het viaduct door en wordt al gauw aangemodigd door mevrouws Smit en Gommers, kom op hoor je, je lijf doet zeer, maar op weg in 't milde zonnetje voel je je al gauw veroveraar, op je stalen ros.
Hier talrijke toeschouwers, die genietend de menselijke ellende aanschouwen. Net onder de top staan de Klepperdames.

Nieuws / 1992 koppeltijdrit1Nieuws / 1992 koppeltijdrit2

Nieuws / 1992 clubblad

TC de Kleppers 1992
28-6-92
90 km, 29,1km/u

Prachtig warm weer, +- 28graden
Toch waren er maar 15 fietsers aan de start, maar er zijn al wat leden met vakantie. Vandaar dus. Hé daar zien we Wout voor het eerst van het seizoen, hij kon niet anders want hij moest volgen vandaag. Doordat huize Willemen grondig opgeknapt wordt, schiet het fietsen er dit jaar bij in.
Vandaag reden we langs het water naar Moerdijk en over Zevenbergen weer terug. Geen lek, te mooi weer natuurlijk. Met weinig of geen wind, zorgde Adri af en toe wel voor een flinke bries. Wel een met een luchtje eraan. Dan denk je ik rij uit de wind, zit je er toch nog vol in.
Net voor het viaduct in Dongen moest Henny met flink kramp in een been van de fiets. Het duurde zo'n minuut of 5 voor ze toch weer rustig naar Mari kon fietsen.
Daar kwamen we er achter dat er vandaag een "Bram" met ons had meegefietst. Jan Aarden was namelijk 50 geworden en dat was de reden van de koffie "met gebak". Lekker Jan en gefeliciteerd.


5-7-92
17 Kleppers
Het zomerse weer houdt nog steeds aan, en wat is er fijner dan met een lekker zonnetje op je fietsie?
De route via Oisterwijk, Moergestel, Hilvarenbeek en via Goirle weer terug. Een fijne rustige rit. Voor het eerst reed Frans weer mee na zijn ongeluk.
Henk de Witt had het niet al te breed vandaag. Een tijd niet gefietst, vakantie en zo. Geen lekke banden.
Jan Krol, die vandaag de volgauto bestuurde trakteerde ons bij Mari nog op een borrel. Voor zijn 23ste verjaardag zei hij. Jammer dat hij er iets ouder uitziet.


12-7-92
Ter ere van 1000 jaar Gilze werd er een toertocht georganiseerd. Wij zouden aan deze 150km tellende tocht deelnemen. Om half acht stonden we met 5 Kleppers, waarvan 3 bestuursleden, klaar voor vertrek.
Het regende wat en dat bleef zo tot Gilze. Het werd daarna droog en dat was een stuk aangenamer want de temperatuur was heerlijk.
Via Chaam, Zundert, Rijsbergen en Zevenbergen kwamen we bij de controle in Langeweg. Daar stond de koffie klaar. Het begon flink te regenen, maar we moesten verder.
Op een weg met kasseien gleed het voorwiel van Piet van Dongen weg met het gevolg dat hij onderuit ging. De verwondingen vielen aanvankelijk mee, maar Piet werd steeds duizelig.
Aangezien we geen volgauto hadden werd Patrick gebeld om vaders op te halen. Het begon steeds harder te regenen en ook stak er een flinke bries op.
Na lang wachten zijn Piet en Henny bij Patrick ingestapt. Reneé, Joop en Bert B hebben de snelste weg naar Dongen genomen in de stromende regen.
Jammer dat deze toertocht op deze manier eindigde. Piet 1x lek, Joop 3x lek.


19-7-92
19 Kleppers
96km, 29,6km/u
Het klinkt wat afgezaagd maar weer eens prachtig zonnig weer. Via Hank zijn we de Biesbosch ingereden. Vanwege de matige wind werd door Piet van Dongen voorgesteld om de tocht eens andersom te rijden.
Dit bleek een goed idee, je ziet de omgeving eens van de andere kant. Als dit bij de andere tochten ook wordt gedaan, verdubbel je het aantal "standaard"-tochten.
We reden een lekker tempo en vandaag geen lek. Voor opa Hans mocht het wel wat rustiger, hij had "kramp" zei hij. En dat vonden we een acceptabele smoes.
Bij Raamsdonksveer raakte Cees Struys het achterwiel van Henk de Witt en viel. Gelukkig viel alles mee, we stonden bijna stil.
Piet van Dongen lag nog even in de clinch met een automobilist. Wij reden hem in de weg of hij ons?
Na afloop werd bij de Viersprong, gezamenlijk op grootbeeld gekeken naar de rechtstreekse uitzending van de touretappe Alpe d'Huez.


26-7-92
11 Kleppers
Mooi weer. De eerste rit zonder volgauto i.v.m. vakanties, die voor de deur staan. Aan het aantal is al goed te merken dat er al verschillende Kleppers weg zijn.
Piet had vandaag een verrassingstochtje we zijn binnen een straal van 25km van Dongen gebleven.
In de grensstreek hebben we mooie fietspaden genomen waar je normaal met de volgauto niet kunt komen. Claude ging bij het oversteken onderuit.
Joop reed lek. Sinds vandaag hebben we er een kopvrouw bij. Marga liet zien niet voor kopmannen onder te hoeven doen. Zelfs in de finale demarreerde zij tot ieders verbazing en niemand durfde haar terug te pakken. Bang dat ze te hard ging.
Na het bakske en de "prettige vakantie-wensen" ging iedereen weer naar huis.


16-8-92
9 Kleppers zonder volgauto, 90km, gemiddeld 29km/u
Droog, windkracht 6 en af en toe een voorzichtig zonnetje. Dat er twijfels waren over het zomerse karakter van deze vakantiedag bleek wel uit de kleding. Terwijl Kees Meijs zijn dikke winterjas aanhad, reden enkelen slechts in het zomershirtje en weer anderen hadden het veilige lange mouwenshirt aan.
We hebben Kees toch wel stiekem zien zweten.

Nieuws / 1992 stempelkaart Tiff-Bastogne-Tiff