Luik-Bastenaken-Luik en tijdrit in 1991

Nieuws / 1991 lbl

19 mei 1991
LUIK-BASTENAKEN-LUIK

16 Kleppers, 214km, gemiddeld: 25,8km/h

Blijkbaar is er niet één Klepper bang voor de Redoute, want maar liefst 16 man schreef in voor de rit door de Ardennen. Het zou druk worden op de Ardenner Hellingen, met volwagen Adriaan en Marga. Na 56km de eerste stempelpost onder Samiée. Op naar de tweede etappe naar Houffalize slechts 36km, maar voortdurend vals plat! In het zicht van de rustplaats werd de meute wat onrustig: vooraan ging het te langzaam, achteraan te snel. Dan vergt het heel wat toet om de groep bij elkaar te houden. In Cherain werd gerecupereerd, optten met joghurt, salades, wonderdranken en vruchtenrepen werden naar binnen gewerkt. Toch een beetje angst voor de heuvels en de Redoute??

De 3e etappe 30km naar Côte Wanne, hoogte 520 meter. Het begin van deze klim is zeker 20% en gaat over naar 10%, maar de lengte gaat beslist meetellen in de getergde kuiten. Hier de eerste loopfietsen en talrijke toeschouwers. De afdaling gaat óók zo steil. In Stavelot, direct na de Wanne afdaling stonden Adriaan en Marga klaar voor verzorging. De 4e etappe 40km, de eerstvolgende beklimming was de Côte de Haute Levée weer een brok werk voor de kuitspieren. De Côte de Rosier was geen steile, maar wel een erg lange klim, waar toch de groep uiteen getrokken werd. De Côte de Lorcé op 225 meter was nieuw. Nou de Redoute nog. Iedereen had wel een 24 of 28 dus daar zat het probleem niet. Dat zat eerder in de afgelegde kilometers al meer dan 180 en het stijgingspercentage 20%. Maar alle 16 Kleppers haalden fietsend de top. Dat zo’n blikje Isostar zoveel energie geeft. Na de afdaling een korte pauze, het zat er (immers op), maar toen de Côte Chambrale, het leek wel de Calvarieberg om je leven te wagen. Dat je bij zo’n tocht geluk moet hebben spreekt voor zich, ondergetekende kreeg een wandelende tak in zijn derailleur tijdens de klim van de Côte Fraiture. Om pakweg 17.00uur waren we allemaal terug in Tilff. De fietsen op de auto, de ene helft naar de camping, de andere huiswaarts, moe maar met een voldaan gevoel. Tot de volgende keer.

Nieuws / 1991 lbl tekst
Nieuws / 1991 lbl nico


26 september 1991
INDIVIDUELE TIJDRIT

22 Kleppers, 30km, gemiddeld: hoog

Tijdwaarnemers: Bert Beerens, broer Jan Embrechts, vrouw van Jan Aarden
Camera RTL 8: Lex Jansen
Commentator: Hans Kivits
Bewakers gevaarlijke kruisingen: mevrouw van Bladel, schoondochter, echtpaar Struys

22 Kleppers aan de start
6 Kleppers afwezig met kennisgeving
8 Kleppers afwezig ZONDER kennisgeving

Aan de start tel ik meer haarspelden dan het traditionele stuur, het heeft duidelijk betrekking om op een rank fietsje met krachtsinspanning een supertijd af te leveren. Jan Embrechts met begeleider tot aan het uur van de waarheid, Bert Beerens ijsbeert rond, Nico te laat aan de start vertrekt met overtrekschoenen in open stand, en smeermiddel (leek wel houtlijm) op een hoop.

Ruud Smit ging als eerste van start. Pechvogel Patrick van Dongen lek. Na de rit kwamen we met onze gezinnen tesamen na eerst gedoucht te hebben, wat het weer betreft hadden we nat genoeg gehad.

Nieuws / 1991 tijdrit tekst
Nieuws / 1991 koppel

Van de secretaris en redakteur.

Na 5 jaar het bevorderen van de ontspanning en het behartigen van de belangen van de leden sluit ik me weer aan in het peloton. Alle genoemde personen als redakteur zou ik willen bedanken voor hun sportieve opkomst en iedereen een sportief en goed wielerseizoen toewensen.

En toe denk er nog eens aan.


Een kleine toegift:

Vers III

Verder berusten wij
in onze kommervolle zorgen
en zingen vol vreugde tot overmorgen


HarryBeste Kleppers,

Na negen jaar in het bestuur te hebben gezeten, vind ik dat een ander eens een kans moest krijgen om hierin plaats te nemen. Ik heb het een fijne tijd gevonden, ondanks dat het af en toe wel eens moeilijk was. In die negen jaar zijn we toch tot een flinke club uitgegroeid, waar ik hopelijk mijn steentje aan toe heb bijgedragen.

Mijn ervaring is, dat het grootste probleem van een bestuur is, om het iedereen naar de zin te maken en om het boeltje bij elkaar te houden. Zover als ik het kan beoordelen is ons dat behoorlijk goed gelukt en ik ben ervan overtuigd dat er een goede vervanging zal komen. Voor hem of haar bij voorbaat al veel succes toegewenst.

Groeten van Kees

Nieuws / 1991 afscheid bestuur

Nieuws / 1991 parijsbrestParijs-Best-Parijs 1991