10 jaar Kleppers in 1990

Jubileumjaar 1990

Nieuws / 1990 groep 1

1990: het jubileumjaar van TC de Kleppers ligt achter ons. In dit boekje zijn de tochten, finales en het wel en wee van onze club in het afgelopen jaar vastgelegd.
De uitstekende sfeer in de club werd nog eens onderstreept door een primaf ietsjaar en een goed geslaagd jubileumweekend in de Ardennen.
"Samen uit, samen thuis" en "voor ieder wat wils" maken de Kleppers tot een bijzondere club die nu al tien jaar de Brabantse wegen doorkruist. Op tempo tijdens demarrages, in de "finale" of in de tijdritten. Rustig toeren en genieten van de trekken en als het even niet gaat, dan staan de Kleppers voor elkaar paraat.
Met seizoen 1991 gaan we de volgende tien jaar in. Namens het bestuur wens ik jullie veel fietsplezier in een goede gezondheid.
René Roovers

Nieuws / 1990 boekje 1

11 februari 1990
10 Kleppers, 42km, gemiddelde: 25km
Op 11 februari komen 10 Kleppers voor de aanvang van het 10e seizoen van onze vereniging opdagen. De sobere opkomst is te wijten aan de regen die om 9uur met bakken uit de lucht viel. Om 9.40uur geeft Piet, die zich had verslapen, het sein vertrekken. Na 8,5km de eerste lekke band voor Kees Meijs. Na 15km worden we geteisterd door regen, wind en hagel. Voor Ruud Smit is het afzien maar door karakter slaat hij er zich door heen. In Gilze-Rijen besluiten we richting Dongen te gaan. In "'t Broek" schijnt de zon en rijden we ons droog en fietsen er een lusje aan om aan onze kilometers te komen. Het Klepperlintje komt via de Breedstraat Dongen in en 10 stoere Kleppers, die deze proloog openden, schuiven bij Mari binnen.
P.S. Jan Aarden had zijn vrouw voor vandaag als volgautobestuurster ingekleurd. Maar het weer hè, ik rij zelf wel.

18 februari 1990
8 Kleppers, 52km, gemiddelde: 27km
Voor de 2e maal in dit nog prille seizoen viel de regen gestaag uit de hemel. Resultaat: slechts 8 Kleppers aan de start. De koers ging vandaag richting Chaam. Gijs Roovers nestelde zich vanaf het begin aan de kop. Met de wind tegen en 30km per uur, kwamen de eersten al na 3km in de problemen. Nadat Gijs tot kalmte was gemaand reden we in een toch nog lekker tempo naar de Chaamse bossen. Nou ja, bossen?! Na de januari-stormen kon je de bomen die nog overeind stonden bijna op 1 hand tellen. Peter van Eyk joeg een aantal wandelaars de stuipen op het lijf met een echte "klap"-band. Via allerlei plattelandswagen, die mij volstrekt onbekend voorkwamen, koersten we richting café "Stad Parijs". Zonder af te sprinten arriveerden we door en door nat bij Mari.
Behoefte aan een kop koffie en even nakletsen was er nauwelijks. Iedereen ging dan ook direct naar huis, een warme douche en snel voor de buis voor het WK schaatsen was de gedachte bij iedereen.

25 februari 1990
23 Kleppers, 60km, gemiddelde: 28km
Door de vroege start dit jaar zitten we nu al aan de derde rit. Ondanks het carnavalsfeest een goede opkomst. De meesten zullen zich net als deze schrijver gisteren koest hebben gehouden om er vandaag voluit tegen aan te kunnen. De benen zijn soepel en dat komt bij het hossen ook goed van pas. Gastrijdster is vandaag Ceciel van Dongen, waar menigeen van ons nog wat techniek van kan leren. Haar bochtwerk is grandioos. Op Piet Gommers wachten we tot 1 april. Dan begint hij aan zijn fietsseizoen.
Niet voor publikatie:
Van het weer weet ik alleen nog dat het niet regende. Over de finale schrijf ik veiligheidshalve maar niets, want je zou eens de verkeerde laten winnen of een geweldige aantrekker van de sprint over het hoofd zien.

4 maart 1990
22 Kleppers, 72km, gemiddelde: 28km
22 Kleppers op het plein, 1 Klepper op wintersport, 11 Kleppers op bed, die vandaag voor het weer niet thuis hoefden te blijven. De tocht vertrekt om 9.35uur richting Dorst-Bavel-Chaam-Ulvenhout-Ginneken-Mastbos (het verste punt), van hier met wat omloop en lussen naar Dongen. De sterke wind geeft bij het waaier rijden wat bermrijders. Verder een tocht zonder problemen, geen materiaalpech, wel een volgauto-bestuurder, Lex Jansen, met stijve benen.
P.S. Wisten jullie dat er Kleppers zijn die we in dit voorjaarsprogramma onder de aanwezige fietsers nog niet hebben gezien?

Nieuws / 1990 boekje 2

11 maart 1990
22 Kleppers, 73km, gemiddelde: 28km
"De herboren Klepper"
Na 1500m een lekke band voor Patrick van Dongen. We gaan met een sterke wind richting de 8 van Waspik. Bij de Maas rechtsom vanwege de hoge waterstand op de weg. Hier worden Piet van Dongen en Bert Beerens afgelost door Kees Ansems en John Maas. Claude van Berkel en Bert Tuender verzetten achter het vele werk. Onder Doeveren een demarrage van De Klepper, hij laat zich al vrij snel terugzakken om zijn krachten voor de finale te bewaren. In Dongen op de Fazantenweg is het peloton nog compleet, op de Breedstraat nog 5 Kleppers met daarbij De Klepper die bij Mari vertelde bij de hemelpoort te zijn geweest met zijn fiets aan de hand, maar zonder ketting. Petrus vroeg hem: Waar heb je die gelaten? In de Donge gegooid, was hierop zijn antwoord, en is er door de heer Steenkamp uitgehaald. Hij werd hierop naar huis gestuurd en bevolen zich weer gauw aan te sluiten bij de Kleppers.
"Met in zijn hand een gouden ketting"

18 maart 1990
25 Kleppers, 83km, gemiddelde: 30,2km
Prachtig weer, 25 Kleppers, zoveel heeft de redacteur er nog nooit op de weg gezien. Ruud van der Veeken is onze volgauto-bestuurder met zoon Rob. De voorzitter laat al een paar ewken verstek gaan ivm de verkiezingen. Na 22,5km onder Dussen een geknapte spaak bij ons erelid. Het Klepper-lint gaat via Wijk en Aalburg, Heusden over de nieuwe tuil-brug. Vandaag zowel in de kopgroep als in de staart goed overleg wat het tempo betreft, vanuit het land van Heusden naar Waalwijk-Sprang-Capelle-Kaatsheuvel-Vaartcircuit naar de laatste kilometer. Er wordt gesprint voor deze laatste zin. Bertje proficiat.

25 maart 1990
4 Kleppers, 63km, gemiddelde: 29km
De Brabantse Pijl in België en in Holland. Vanuit ons landje maar 4 Kleppers aan de meet. Het weer is hier de reden van ofschoon het om 9 uur kurkdroog was. Onze volgauto-bestuurder Adriaan de Jong met zoon sturen we huiswaarts. Piet maakt er een bochtje pijl van. Onder Udenhout wordt het opnieuw donker, de hagel teistert onze gezichten. We slaan links een boerenerf op en schuilen onder een afdak wat door de storm ook niet onbeschadigd uit de strijd is gekomen. We vertrekken, de bui is richting Helvoirt gedreven. Tegen de wind is met ons kwartet uit de wind zitten een probleem voor Henk de Witt. In Dongen aangekomen geen koffie bij Mari, maar gauw een warm bad, waar we na 5km koers al aan dachten.

Nieuws / 1990 boekje 3

10 juni 1990
18 Kleppers, 95km, gemiddelde: 29km
Een miezerig vertrek vandaag, aan het begin van de Mastbos tocht. Piet van der Veeken wordt als volgauto-bestuurder gevraagd om te ruilen; als antwoord: fietsen jullie nou maar. Na het Mastbos een stukje België. In Baarle-Nassau staan de kramen voor de vlooienmarkt uitgesteld in het peloton "as ge oe fiets kwijt wil". In Alphen moet man even aan het stuur trekken om van het fietspad op de weg te komen. Kees Ansems zijn timing is laat en kost hem een lekke voorband. Van Riel, Gilze-Rijen naar Dongen waar de brug (Dongense La Redoute) een prestatie is om als eerste boven te komen. Een top 5 hoef ik niet op te schrijven, dat wordt bij Mari gedaan.

17 juni 1990
20 Kleppers, 30,8km, gemiddelde: 33-37km
De 8 van Waspik. Prachtig weer, zonnig. Muziek, tuinstoelen en parasol staan klaar bij de start-finish, verzorgd door Bert Tuender. De koppels door loting levert altijd verrassende duo's op en meestal ook verrassingen in de uitslag. Tijdwaarnemers Marga van Broekhoven en Mevrouw van Bladel. Om 9 uur ging het eerste duo van start voor het 30.800meter lange traject. Een smet was uiteraard de valpartij van Ruud Smit.

Nieuws / 1990 boekje 4

Nieuws / 1990 groep 2

Nieuws / 1990 krant