Het jaar 1997

1997: Districtskampioenschappen & Brabant op de fiets

14 september 1997
District-kampioenschappen in Roosendaal

Tom, Adriaan, Jan Aarden, Piet van Dongen, Bert en Henny waren de afgevaardigden van TC  de Kleppers. Met 10 verenigingen werd er om de beker gestreden. De start was in Roosendaal, en in deze omgeving moest zo’n 50km gefietst worden.

Er mocht geen gebruik gemaakt worden van snelheidsmeters, volgauto’s e.d. Bij de controleposten werd de snelheid doorgegeven, die we moesten aanhouden tot de volgende controle post. Bij alle controles was dat een andere snelheid. Naderhand blijkt dat het niet meevalt om zonder computer een bepaalde snelheid aant e houden.

Maar we zijn dik 2 uur aan het fietsen geweest in een prachtige omgeving, met best aardig weer en een goed uitgezette tocht. We vielen (net als alle anderen) ook in de prijzen. Van de 10 groepen die deelnamen eindigden wij op de zenfde plaats, en kregen we daarvoor een bokaal als aandenken.

Henny

 

Zondag 21 september 1887

STAP EENS OP, BRABANT OP DE FIETS!

Stukje uit het weekblad van Dongen:

In navolging op de succesvolle fietstochten “Brabant 200” in 1996, zijn zondag 21 september de fietstochten onder het motto verdeeld over geheel Noord-Brabant, waren er een 90-tal tochten uitgezet. Mede door het fantastische fietsweer hebben naar schatting zo’n 30.000 fietsers de diverse tochten volbracht.

In Dongen werden 526 deelnemers ingeschreven voor de fietstocht, die georganiseerd werd door TC de Kleppers. Dat er in de omliggende plaatsen geen tocht georganiseerd werd, was mede te merken aan de deelnemers van buitenaf. Meer dan 130 fietsers kwamen van Buiten Dongen. Zo mochten de organisatoren zelfs deelnemers begroeten uit o.a. Castricum, Amsterdam, Ossendrecht en Vlaardingen.

Al vroeg kwamen de eerste deelnemers opdagen. Om kwart voor tien, een kwartier voor de officiële starttijd, stonden de eersten al te popelen om te vertrekken. Tussen elf en twaalf uur meldde zich de grootste groep. De inschrijvers hadden hun handen vol om deze grote aanloop te verwerken.

Vanuit de organisatie werden er fel gekleurde petjes en vlaggetjes verstrekt, zodat de deelnemers aan de Dongense fietstocht duidelijk herkenbaar waren.

Evenals vorig jaar wist de route-commissaris van de Kleppers, de mooiste plekjes van Dongen en omgeving in de route te verwerken. De volledig uitgepijlde route, startte in Dongen bij café zalencentrum De Viersprong, en ging over het fietspad langs het kanaal richting Oosterhout. Van hieruit leidde de route langs de mooiste delen van de Polder en Donge route, naar het eerste rust/controle punt bij de watertoren in Raamsdonksveer. Veel fietsers namen hier de tijd van een welverdiende rustpauze. Zittend op een van de aanwezige banken, genoten zij van de aangeboden verfrissing.

Ook werden de terrassen van de horeca-gelegenheden verderop in de route druk bezocht. Bij de Wilhelmina-molen, bijna op het einde van de rit, was een controlepost ingericht. De molenaar had voor deze speciale gelegenheid zijn molen opengesteld. Nagenoeg alle deelnemers hebben een kijkje genomen in dit voor Dongen unieke monument. Als extraatje kregen de fietsers een bolletje, gebakken uit de meel, gemalen uit de molen.

In de loop van de middag keerden de deelnemers weer terug bij De Viersprong, om hun eindstempel te halen, en onder het genot van een drankje nog wat na te praten. Velen waren lovend over de mooie en goed georganiseerde tocht, een reden voor de organisatoren om volgend jaar weer mee te doen in het kader van: Stap eens op! Brabant op de fiets.

 

 

 

21 september

Op de Brabantse fietszondag, moest het een en ander geregeld worden, en enige personen waren hierbij de gehele dag betrokken. De opkomst van de fietsers was groot, ongeveer 530 personen. Dit zal veel te maken hebben met het hele mooie weer, maar toch als we dit ieder jaar kunnen organiseren zal het groeien. Het zal gaan leven onder de Dongense liefhebbers: “De Kleppers hebben weer een tocht”.

In Limburg werd een tweedaagse georganiseerd en daar gingen heen: Piet de Kok, Frans Heykant en Kel Jansen. Het waren mooie ritten en een leuk pension.
Een zevental leden o.a. Anton, André, Jan Krol, Hans van Dongen, Jos, Harry en Joop ginegn om 8.30u op pad. Het werd een rit van ongeveer 80km en gemiddeld 30km/h. Het ging naar Loon op Zand, Udenhout, Cromvoirt, Vlijmen, Oud-Heusden, Oude Maas, Waspik, ’s Gravenmoer naar Dongen. Een mooie winderige tocht met een lekker zonnetje.

Groeten Joop van Zon

Nieuws / 1997 1

Nieuws / 1997 2


Nieuws / 1997 4
Nieuws / 1997 3