Lange tocht C-groep

Afgelopen zondag hebben we met de C groep een lange tocht gereden. Dit was de vervanger voor de in juni door Corona vervallen Leyentocht. De huidige wegkapiteins Con en Ton hadden ons (de nieuwe kapiteins per eind volgende maand) gevraagd deze lange tocht te organiseren. Zo gezegd zo gedaan. In de laatste week van de hittegolf reden Wim, Theo en Ben bij een hoge temperatuur de tocht voor. We hadden al snel duidelijk welke richting we uit wilde gaan, namelijk de richting van Esbeek. Dit omdat we daar niet zo veel naar toefietsen. Meestal rijden we weg in de richting van de wind en die waait veelal naar het westen, vandaar dat we nu een lange rit richting het oosten hadden uitgezet. Theo wist wel een leuk plekje waar we koffie konden drinken in die richting. Je zou gelijk denken dat we bij de Bokkenrijder koffie zouden drinken maar dat hebben we niet gedaan, maar bij een kleine camping bij een boer in Lage Mierde, "Camping d'n Aanloop" zijn we koffie gaan drinken. De eigenaresse kwam wat later aan en kwam bij ons een praatje maken. We informeerden of we bij hen op de camping ook met een grote groep koffie konden komen drinken. Dat was geen probleem, we zijn als vereniging van harte welkom bij hen. We maakten een inschatting dat we met ongeveer 20 man zouden langs gaan komen en vroegen haar wat ons dat zou gaan kosten. In ons achterhoofd hadden we dat we deze koffie met gebak op de kosten van de vereniging zouden willen doen (dat mag je als groep 1 keer per jaar declareren bij het bestuur). De eigenaresse zou gaan informeren bij de plaatselijke bakker voor een lekkere appeltaart en zou later bij ons terugkomen wat het zou gaan kosten. We spraken af dat we die zondag erop langs zouden komen met de groep. In de loop van de middag kregen een mailtje binnen dat we onbeperkt koffie en thee konden drinken met een verse appelpunt voor slechts €4,= per persoon. Dat voorstel hebben we natuurlijk direct aangenomen. De zondag erop zouden we de tocht gaan rijden en er hadden al 18 personen verteld dat ze mee zouden gaan; maar de weergoden waren ons niet goed gezind. We hebben de appeltaarten moeten invriezen. Het weekend daarop hetzelfde verhaal.
Maar uiteindelijk gokten we het afgelopen weekend er maar op, en de weergoden waren ons nu wel goed gezind. We hadden fantastisch goed fietsweer, de dag begon wat fris maar al snel kwam het zonnetje erbij en werd het een mooie dag. We hebben met de groep volgens het Corona protocol netjes uit elkaar kunnen zitten heerlijk in het zonnetje. De appelpunt was van een flink formaat en iedereen kon na gelang er zelf slagroom op spuiten vanuit een spuitbus. We kregen een flinke mok koffie die naderhand nog een keer volgegoten werd. Iedereen was blij verrast over de kwaliteit van de appelpunt en de vriendelijke bediening door de eigenaresse en haar man. De stek is een aanrader voor alle groepen om eens een keer naar toe te rijden, wel moet je het van te voren laten weten dat je komt anders is er geen appelgebak.
De route starte van uit de Viersprong naar Hulten, Riel Hilvarenbeek, Esbeek naar Lage Mierde, daar de koffie stop, vervolgens via Esbeek richting Moergestel, Oisterwijk naar de Drunense Duinen, Loon op Zand, De Moer wel terug naar Dongen. Een tocht van 92 kilometer. Theo, Chris en Wim hielden het tempo mooi strak zodat iedereen goed meekon. Onderweg hebben ook nog twee lekke banden te verwerken gekregen, wat er voor zorgde dat we laat terug waren in Dongen. Maar dat mocht de pret niet drukken, het donkertje smaakte prima bij Fred.
We gaan kijken of we voor volgende keer weer een lange tocht die kant uit kunnen zetten en dan via België wellicht. Maar deze koffiestop willen we er graag in houden.

Grt........namens de C groep
Chris, Theo, Wim en Ben

Nieuws / cgroep 1Nieuws / cgroep 2Nieuws / cgroep 3Nieuws / cgroep 4