Groot artikel over de Kleppers en KLD in FIETSmagazine

FIETS magazine heeft in juni een groot artikel geplaatst over TC de Kleppers en de KLD!
Na een interview met Ad van der Kemp is dit artikel in juni in het blad verschenen.
Het tijdschrift is hier nog te koop voor boven je bed.

Voor fietsplezier en gezelligheid moet je bij TC De Kleppers uit Dongen zijn. De wielerclub viert dit jaar haar 40-jarig bestaan en hoopt dat later in het jaar met een groot feest te vieren. Dat doen ze in Café de Viersprong, bij gebrek aan een clubhuis de uitvalsbasis van de Kleppers.

De Kleppers werd veertig jaar geleden in Dongen opgericht en telt inmiddels zo’n 200 leden. In totaal zijn er zes groepen: vijf groepen die op de weg fietsen en een mountainbike-afdeling. Op woensdagavond en zondagochtend wordt er normaliter gezamenlijk getraind. Vooral naar de zondagtraining kijken veel leden uit, want steevast om 11.30 uur is Café de Viersprong de verzamelplek om na een mooie tocht een broodje te nuttigen, koffietje en - vooruit - een biertje te drinken.

Ad van der Kemp is al meer dan tien jaar lid en houdt zich bij TC De Kleppers onder andere bezig met de Kleppers Lichtjestocht. Samen met de Mathieu Hermans Klassieker staat de wielerclub om dat evenement in de regio bekend. Waar de Mathieu Hermans Klassieker - vernoemd naar de sprinter die lid is van TC De Kleppers en tien etappes in de Vuelta en één in de Tour wist te winnen - zich vooral richt op wegfietsers en Stichting Gijsje Eigenwijsje als goede doel heeft, is de Lichtjestocht er voor mountainbikers.

“De mountainbiketocht vindt plaats in het donker”, vertelt organisator Van der Kemp met veel enthousiasme. “Het is echt een uniek evenement, want we rijden dwars door van alles en nog wat heen. Een koeienstal, kerk waar een koor zingt, cateringbedrijf, café… niets is te gek om doorheen of langs te rijden. In totaal zijn zo’n veertig bedrijven verbonden aan de tocht”, legt hij uit. De Kleppers Lichtjestocht is een funtocht en niet bedoeld voor wedstrijdrijders. “Er doen hele gezinnen mee, vaders met hun zonen, leden. Het is puur een avondje gezelligheid. Maximaal kunnen er 1.000 deelnemers meedoen. Meer is echt niet mogelijk, want anders wordt het te druk op de knelpunten.”

Vorig jaar werd het maximumaantal van 1.000 deelnemers bereikt. Dat is snel, want het evenement is dit jaar pas toe aan haar zesde editie en begon met slechts zo’n 200 tot 300 deelnemers. “We zien steeds meer mensen meedoen die niet uit de regio komen. Het begint enorm te groeien.” Op zaterdag 17 oktober hoopt de club de tochten over 25 en 45 kilometer weer te organiseren en daarmee het feestjaar toch glans te geven. Na afloop wordt er dan in hetzelfde café waar ze zondag na afloop van de training zitten geproost op veertig jaar fietsplezier en gezelligheid. "Dan draait er een DJ en hebben we allerlei lekkere hapjes en drankjes. Dat tekent onze vereniging wel: Brabantse gezelligheid.

Nieuws / fietsmagazine 1Nieuws / fietsmagazine 2