Dinsdagochtend met de Kleppers...

Zoals misschien wel bekend is er een behoorlijk aantal Kleppers onder ons dat in de gelegenheid is om ook op de dinsdagmorgen te gaan fietsen.  Dat heeft vooral met de jonge leeftijd te maken.

In de zomerperiode wordt op de weg gefietst, in de winter in het bos/op onverharde wegen. Halverwege ontbreekt natuurlijk de verplichte koffiestop niet. 

Op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar ging de rit, via de bossen bij Ulvenhout, Chaam en Strijbeek, naar Meerseldreef om bij de “Paters” koffie te drinken en gebak te eten. Want dat hoort erbij: een jarige trakteert op gebak.

Voordat we in Meerseldreef waren kreeg Frans pech; een van de trappers van zijn fiets viel er zomaar af en reparatie terplekke was niet mogelijk.

Wat te doen? Frans werd naar Galder (gelukkig niet al te ver weg) geduwd. Daar werd de mountainbike ter reparatie aangeboden bij van Boxel. Deze was bereid om tijdens de geplande koffiepauze bij de Paters de reparatie te verrichten.  Maar ja, de afstand van Boxel – Paters is toch al gauw een kilometer en zoals bekend: wielrenners hebben een hekel aan lopen. Lopen is bovendien ook niet goed voor al die jonge spieren.

Na enig aandringen kreeg Frans een leenfiets mee. Van Boxel liet zich ook nu van zijn beste kant zien en gaf Frans het nieuwste model mee. Dat niet alleen: de fiets bleek op maat gemaakt en Frans kon er zo op weg rijden. Hij hoefde er niet eens op te springen.

Misschien is hiermee wel de basis gelegd voor een nieuwe groep: de F-groep. Dus mochten er Kleppers zijn die ook zo’n fiets hebben en interesse hebben in een F-groep??!!

Nadere informatie bij Frans.
Zo aan zijn gezicht te zien is de nieuwe fiets goed bevallen.