Mathieu hermans kleppertocht


Mathieu Hermans Kleppertocht

Mathieu Hermans is niet alleen winnaar van 10 etappes in de Ronde van Spanje en 1 etappe in de Tour de France, maar ook lid van TC de Kleppers. In 2015 begon Mathieu met een enthousiaste groep mensen aan de organisatie van zijn eigen toertocht, de Mathieu Hermans Klassieker. Twee jaar later is TC de Kleppers ondersteuning gaan geven met de organisatie van deze toertocht. Met Mathieu als lid van onze vereniging is het niet meer dan logisch dat zijn toertocht een volledig Klepper-evenement wordt. Met ingang van de editie 2020 neemt TC de Kleppers de organisatie van de toertocht op zich en wordt de naam van de toertocht omgedoopt in de Mathieu Hermans Kleppertocht.

Goede doel
Al vanaf de eerste editie wordt een goed doel gekoppeld aan de toertocht. De laatste jaren was dit Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting verzorgt een onvergetelijke vakantie voor gezinnen waarvan een kind terminaal ziek is. Hiervoor gebruiken ze hun eigen vakantiehuisjes die gestart zijn door deze stichting. De afdracht naar het goede doel verloopt via Stichting "Tegen De Stroom In". Van deze ANBI-stichting is Mathieu voorzitter.

Editie 2020
De editie van 2020 zal plaatsvinden op zondag 12 april. De voorbereidingen zijn in volle gang. De routecommissie is druk in de weer om ook voor 2020 weer een mooie route uit te zetten. Vast staat wel dat er ook in 2020 weer gekozen kan worden uit 3 afstanden, te weten 45km, 90km en 135km. De startlocatie is uiteraard zoals alle jaren bij ons "thuishonk" Cafézaal de Viersprong in Dongen.

Op zaterdag 11 april wordt aan de vooravond van de Mathieu Hermans Kleppertocht weer het wielercafé georganiseerd. Een mooie avond met veel anekdotes en waarvan de opbrengst ook weer aan het goede doel zal worden geschonken. Dit wielercafé vindt ook plaats bij Cafézaal de Viersprong.

Brabantse Helden
Mathieu Hermans, Koos Moerenhout, Marianne Vos, Servais Knaven en Johan van der Velden zijn vijf Brabantse wielerhelden met ieder zijn of haar eigen toertocht. De organisatie van deze vijf tochten hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan op een aantal vlakken met elkaar samenwerken. De Mathieu Hermans Kleppertocht zal de eerste toertocht zijn in een reeks van vijf mooie tochten onder de vlag "Brabantse Helden Toertochten". In aanloop naar 12 april zal dit unieke initiatief verder worden uitgewerkt.

Informatie
Like ons op Facebook, dan blijft u altijd op de hoogte van informatie in aanloop naar de Mathieu Hermans Kleppertocht. Uiteraard houden wij u ook op de hoogte via deze website.
Wilt u alvast een indruk krijgen van de Mathieu Hermans Kleppertocht? Bekijk dan op Facebook of hier de foto's van de vorige edities.

Wij zien u graag op 12 april 2020!